Bana kalırsa bu sorunun "doğru" olabilecek cevaplarından yada karşıt sorularından bir tanesi, ne kadar zamandır belli bir düzende puro içtiğiniz ve ne kadar damak tadı geliştirebildiğiniz. Puro içmeye yeni başlayan biri Guantanamera yada Fonseca markaları gibi hafif veya orta yoğunlukta aromaya sahip bir puro içmeyi tercih edebilir. Bunun yanında, hem dilinde, hem damağında ve hem de burnunda puronun verdiği aromaları tam anlamıyla ayırt edebilen bir Aficionado'nun tercihi Cohiba, Hoyo de Monterrey tarzı güçlü aromaya sahip bir puro olacaktır.
Bu yüzden puronuzu aldığınız yer ve çalışanları oldukça önemli rol oynar. Sizi uzun yıllar sürecek güzel bir hobiyle tanıştırabilecekleri gibi puronun bir daha kokusunu bile duymak istemeyeceğiniz bir duruma da sokabilirler.

Bunların yanında, görselliğine önem veren ve puroyu daha çok bir aksesuar gibi kullananların yüz şekillerine göre puro seçtikleri de bilinir. Örnek vermek gerekirse, yuvarlak suratı olanlar Panatela tarzı ince ve uzun purolardan, uzun ve ince suratı olanlar da Petit Corona tarzı kısa purolardan uzak durabilmektedirler.
Purolar hakkında oldukça fazla ipucu verebilen sarıcı yaprakların rengi de seçiminizi etkileyebilecek farktörlerden sayılabilir. Parmaklarının arasında Claro Claro(Candela) yada Claro rengi puro tutmak isteyenlerin sayısı, Maduro yada Oscuro rengi sarıcıları tercih edenlerden daha az değildir.
İşin özüne gelecek olursak, renginden, uzunluğuna, yüzük kalınlığından, aromasına kadar zor bir seçim olarak gözüken bu süreç, er yada geç sizin kendi kriterlerinize göre geliştirdiğiniz kolay bir seçime dönüşecektir.
Bu kadar fazla detay arasında kaybolurum derseniz de, Küba'da eski bir deyişin söylediği gibi; otuzlarınızda 30, kırklarınızda 40 yüzük kalınlığı ebatlarında puro içmelisiniz. Eminim bu seçiminizi oldukça kolaylaştıracaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder